MX3 Rýže a ryba s holandskou omáčkou

Dehydratované 1 porcové hlavní jídlo na cesty

Zvolte počet kusů: - + do košíku

MX3 Rýže a ryba s holandskou omáčkou

Dehydratované hlavní jídlo na cesty a sportovní výkony

MX3 Rýže a ryba s holandskou omáčkou mrazem dehydratované hlavní jídlo s tradiční chutí z francouzské kuchyně s tradiční chutí.  Extrémně lehké sáčky obsahují kompletní hlavní a nutričně hodnotné jídlo z kategorie Convenience pro zabezpečení stravy na cestách a expedicích suchozemských i námořních. 

Krátká občerstvovací pauza nesmí na výletě ani na expedici chybět. Dočerpejte energii, nechejte odpočinout svalům a dopřejte tělu teplou stravu. Francouzští kuchaři pro Vás dnes připravili MX3 Rýže a ryba s holandskou omáčkou. Stačí přidat vodu a „zazipnout“ sáček a Vaše pauza může začít.

Maximální energie, minimální objem, hmotnost i doba přípravy

Mrazem dehydratované hlavní jídlo MX3 nabízí praktické řešení pro dny, kdy složitá a zdlouhavá příprava teplého jídla není možná. Jediné, co potřebuje, aby se opět vrátilo do poživatelné podoby, je voda a několik minut. Konzumovat můžete přímo ze sáčku. Vezmeme-li v úvahu hmotnost nádobí a vařiče, které byste potřebovali k přípravě běžných jídel, bude Vás batoh a Vaše přípravy při volbě MX3 dehydratovaných jídel výrazně lehčí.

Výhody a nevýhody

+         Potraviny zachovávají původní strukturu, barvy, chuť a konzistenci

+         Minimální hmotnost

+         Snadný transport

+         Výrazně delší doba skladování

+         Rychlý proces rehydratace

 

-         Potraviny musejí obsahovat pouze malé části, velká sousta jsou lyofilizací obtížně zpracovatelná

 

Co je lyofilizace - sušení mrazem?

Proces odstranění vody (nejen) z potravin. Výsledek je stabilní a nepodléhá zkáze vlivem teploty okolního prostředí a oxidace. Lyofilizace se používá v zemědělsko-potravinářském průmyslu, lékařství a farmacii. Objevena byla v roce 1906 francouzskými fyziky Arsène d´Arsonval a Frèdèricem Bordasem na Collège de France. Podle některých pramenů tentýž princip využívaly již indiánské kmeny. V naší době frčí instantní káva.

Jisté je, že ve 3 krocích

  1. Hluboké a rychlé zmrazení na teplotu  -20 až – 80 °C a následná dehydratace
  2. Prvotní sublimace, mrazená voda přechází z pevného stavu přímo do plynného
  3. Sekundární sublimace, finální sušení potraviny při teplotě 20 – 70 °C po dobu 6 hodin

v potravině zůstane jen 5 % původního objemu vody. Vakuově zabalená pak může být skladována až 25 let bez ohledu na teplotu okolního prostředí a bez ztráty chuti a kvality. MX3 Rýže a ryba s holandskou omáčkou doporučujeme spotřebovat do data uvedeného na obalu.  

 

Složení

Předvařená rýže (62,7 %), rostlinný palmový olej (laktóza (mléko) a mléčné proteiny), treska 8,5 % (aromata, sůl), zelenina (5,3 %: mrkev, francouzské fazole, cibule), modifikovaný bramborový škrob, sůl, laktóza (mléko), prášek z vaječného žloutku, sušené plnotučné mléko, aromata (ryba), zahušťovadlo: guarová guma, regulátor kyselosti: kyselina citronová, prášek z citronu. Zabaleno v ochranné atmosféře (dusík).

Může obsahovat: Lepek – siřičitany – ořechy – sója – korýši – ryby – vejce – celer

Hmotnost

Čistá hmotnost: 150 g

Hmotnost re-hydratovaného pokrmu: 400 g

 

Spotřebujte do data uvedeného na obale.

Je nám líto, ale žádný takový produkt nebyl nalezen.

loading